BLOGGAR

Fiberbredband in i lägenheten


skrivet den 09 nov av Nina X, klockan:17:45

Denna veckan fick vi efter många om och men fiberbredband in i vår lägenhet på Hisingen. Nu kan vi surfa i 100 Mbit per sekund både upp och ned och vi får fast IP nummer. Denna hastighet lär räcka och bli till.

Trots att andra bredbandsformer: ADSL, kabel-TV, mobilt bredband m fl - ökar kapaciteten, byggs det fiber för fulla muggar.

Det var på gång redan för några år sedan men firman som skulle fixa bredbandet, jag tror att de hette Net at Once, eller nåt sånt, fick problem. När vi sedan gjorde stambyte i bostadsrätts föreningen här så passade man på att bygga bredbandskontakter i hallen och kabelkanaler genom vårt 10 våningar höga hus, berättade en snickare för mig. Därför var det lätt för den nya leverantören, Own it, att dra kablar och sätta in kontakterna nu.

Innan körde vi med Bredbandsbolaget som kostade 349 kr i månaden och nu betalar vi 235 tror jag det var. Telefonin ingår i båda fallen. Båda har också 3 månaders uppsägningstid. 

Placeringen av kontakten är lite lustig mellan badrummet och skostället. Kanske ska man sitta i hallen och surfa precis om man satt i hallen och talade i telefon förr i världen. De flesta, framför allt äldre, hade ju ett litet telefonbord med Televerkets gamla gråa telefoner och telefon katalogerna. Man satt på en pall och pratade.

Placeringen beror på att kabelkanalen går i badrummets rör och kabeltrummor. Vi har satt routern i hallen så vi slapp jobbig kabeldragning av nätverkskabel. Den gamla stationära datorn vid mitt skrivbord, utan wifi, fick pensioneras dock men det var nog lika bra det.


Currently rated 5.0 by 2 people

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed