BLOGGAR

Trådlöst så in i Norden 1


skrivet den 10 nov av Nina X, klockan:15:40

2010 kan man på allvar kapa sladdarna och fixa så att det mesta blir trådlöst hemma. Det har ju gått länge på många områden men det har funnits begränsningar, mestadels ekonomiska. Framför allt runt ens skrivbord var det riktigt trassligt fram tills nyligen.I reklamen syns ofta apparaterna utan sladdar men i verkligheten är det sladdar, adaptrar och dammråttor. Egentligen är inte en sladd här och där något att bry sig om, men med all teknik man har i dag pratar vi om hundratals sladdar hemma och kan man få bort en del är det mycket välkommet.

Det finns några fält för trådlöst där man inte riktigt är framme än:

1. HDMI / högupplöst bild. Det är på gång och det finns redan några system på marknaden. Jag antar att det är svindyrt än så länge.

2.  USB. Det är också på gång. Men även om t ex en iPhone skulle kunna synkas över wifi så insisterar Apple på USB-koppling, kanske av säkerhetsskäl. Då kan de också förvissa sig om att allt går som det ska. Företag som Apple försöker ju eliminera alla bitar som kan krångla.

3. Och så el där det behövs en del krut, förstås. Batterierna blir allt starkare och mitt Logitech tangentbord och mus, de batterierna håller i måndader utan laddning. Det snackas också om att man kan ladda klenare prylar med fält så att det räcker att lägga dem på en laddplatta. Det påminner en smula om att jag i dag laddar jag min Braun el tandborste genom att ställa den i sin hållare och där finns inga metalldelar. Viss belysning kan också klara sig utan sladdar, särskilt den nya LED belysningen.

När det gäller 220V forskas det för fullt men det ligger långt in i framtiden med trådlöshet här.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed