BLOGGAR

Trådlöst så in i Norden 3


skrivet den 11 nov av Nina X, klockan:21:26

Mera trådlösa prylar. Fortsättning från förra posten:

 

5. Eftersom hörlurskontakten till min iPhone lade av köpte jag ett musikheadset från Jabra - deras billiga men bra dogtag headset. Man har en dogtagliknande grej runt halsen i en metallkedja med blåa lampor i knapparna som lyser vid användning. Det är trådlöst mellan iPhone och "grej" men man sätter i lurar, vilka som helst, i grejen. De som följde med headsetet hade föredömligt kort sladd och för ovanlighetens skull satt dessa in ear-lurar bra in i öronen. Lurar från Sony Ericsson, Nokia och Apple har alla tidigare trillar ur på mig så fort jag rört mig ett tag. Jabraheadsetet har ett par begränsningar med iPhone. Man kan inte byta låt och man kan inte dra ned volymen lägre än medelhögt. Men för inte så länge sen funkade inte iPhone med stereo Bluetooth alls, profilen stöddes inte. Och specifika headsets för iPhone kostar rejält. Jabraheadsetet kostade 350 kronor. Man kan alltså prata i telefon och lyssna på musik, radio, spel etc med det och lurarna kan användas till annat. Headsetet kan nog funka som  datorheadset också om det paras med Bluetooth. Bra till Skype, Google Talk, MSN tal m m. Jabraheadsetet finns hos många återförsäljare.

6. Jag har köpt ett trådlöst set till lampor hemma från Clas Olsson. Med en liten fjärr styr jag fyra lampgrupper så jag slipper springa omkring och tända och släcka. Går jag t ex ut en sväng kan jag släcka halva lägenheten med en knapptryckning medan jag annars kanske hade låtit det vara tänt. Detta är särskilt bra för alla små dekorlampor man har, typ halogen spots i vitrinskåp eller små lampor i fönster. Jag kan styra grupperna enskilt eller alla på en gång. När vi gjorde vår köksrenovering fixade vi dosor i köket med.

7. Givetvis är fjärrkontroller trådlösa med IR-teknik. Jag har ersatt fjärrarna till TV, förstärkare, digitalbox och VHS med en multifjärr från Logitech. Bra med barn också.En soffa, en fjärr.

8. Det är också självklart att spelkontrollerna är trådlösa, till Wii och PS3, liksom Wii Fit.

9. Laptopen är trådlös när den inte behöver laddas.

10. Wii och PS3 kommunicerar trådlöst med min n-router.

 

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed