BLOGGAR

Trådlöst så in i Norden 2


skrivet den 11 nov av Nina X, klockan:21:05

Vi har vant oss vid att kapa sladdarna i hemmet och på kontoret, men jag tänkte göra ett nedslag i mitt hem 2010 för att illustrera hur långt vi kommit. Man kanske inte tänker på vad som är trådlöst och inte i alla fall inte så ofta.

1. Hemtelefonen är trådlös. Jag har IP-telefoni från Bredbandsbolaget och har både modem och telefonens sändare och mottagare omgivna med en del sladdar. Jag har en Siemens.

 

2. Mobilen är givetvis trådlös men när den ska laddas eller synkas krävs kabel. Jag har en iPhone 3G.

3. Tangenbordet och musen på mitt skrivbord är trådlösa. Tangentbord och mus från Logitech använder företagets senaste minimala Bluetooth modul som är liten som ett tuggummi. Båda använder samma modul. Till laptopen som har inbyggt Bluetooth behövs väl ingen adapter. Fler enheter kan anslutas till Logitechs modul och räckvidden är lång. Det är bra med Bluetooth framför radio p g a räckvidden, t ex om man vill koppla datorn till TV:n och kunna använda tangentbord och mus från soffan. Man kan eventuellt para tangenbordet och musen med min Playstation 3. Då skulle jag kunna surfa, chatta, maila, skriva in data i olika sammanhang med mera. Man behöver inte stänga av tangentbord och mus då batteritiden är enorm. Tyvärr är det ingen belysning i tangentbordet.

4. Jag har ett trådlöst headset för tal till mobilen. Det är ett gammalt Bluetooth headset från Sony Ericsson. Jag har noterat att det anses som ute - eller nåt - med sådana förutom i rena jobbsammanhang. Men varför gå och hålla en 130 grams smartphone som dessutom är fuktkänslig mot örat. Lite duggregn och iPhonens fukt sensorer löser ut och garantin är väck. Headsetet är inte lika värdefullt.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed